Dies Natalis

logo

De Diesweek waarin de 54e verjaardag van de vereniging werd gevierd was een groot succes. Lees hieronder het uitgebreide verslag.


Zaterdag
De eerste dag van de Diesweek stond in het teken van Koninklijke films. In drie Ichthushuizen verzamelden groepjes Ichthianen om onder het genot van hapjes en drankjes te zwijmelen bij Princess Diaries, mee te leven met King Arthur en te genieten van de prachtige Kings Speech. Uiteraard werd de avond afgesloten met een gezellige borrel en werd er alvast vooruit geblikt naar aankomende week.

Zondag
Op deze zonnige middag kregen we een Mighty High Tea geserveerd in huize Semper Fidelis. De woonkamer zat zo goed als vol, en de bierkratjesverzameling van de heren bewoners werd dan ook dankbaar ingezet als extra zitplaats. We hebben gepraat en gelachen onder het genot van heerlijke taartjes, cupcakes, sandwiches en andere lekkernijen die de diescommissie maakte.

Maandag
Maandagavond konden we onze krachten, kennis en gekheid meten tijdens The Kings Tournament! We werden ingedeeld in teams, die elk een koningshuis vertegenwoordigden. De afvalrace begon met een quiz, die moeilijker was dan we hadden gedacht. De koningshuizen die de eerste ronde overleefden, mochten door naar de spelletjesronde. Die was voor de deelnemers minstens zo leuk als voor de toeschouwers, want die konden hartelijk lachen om de spekjesetende Chubby Bunnies. Er bleven twee teams over, daarom werd het tijd voor een spannend duel! Dit werd op koninklijke wijze uitgevochten, compleet met paarden (lees: driewieler en stepje) en lansen (dweil en bezem). Het spannende toernooi werd afgesloten met de kroning van de koning en de koningin van het winnende koningshuis: Denemarken!.

Dinsdag
Dinsdag was het de dag van de presentacties en sardientje spelen in de Ikea. De ouderejaars gingen als vrijwilligers in groepjes bij verschillende projecten aan de slag. Dat varieerde van het afkrabben van behang en verven tot het spelen van carnavalsbingo met ouderen. Ieder kon op deze manier iets voor de naasten doen en Gods liefde laten zien. De eerstejaars dineerden ondertussen in de Ikea waarna ze sardientje (omgekeerd verstoppertje) speelden en een hoop lol hadden. Natuurlijk was er na afloop weer een gezellige borrel waar ervaringen en leuke verhalen werden uitgewisseld.

Woensdag
Woensdagavond voelden we ons de koning te rijk bij The Great Banquet! Het voorgerecht was een heerlijke bietencarpaccio. Dit werd gevolgd door verse pasta met een saus van tomaat en gehakt. Voor het nagerecht was het lastig kiezen uit de vele heerlijke taarten die een aantal Ichthianen hadden gebakken. Na de maaltijd was er een Praise and Prayer waarin we mochten genieten van en meezingen met de Ichthusband en luisteren naar de spreker van deze avond, André Maliepaard.

Donderdag
De dag waarop elke Ichthiaan het mooist was aangekleed: het gala. Op een prachtige locatie genoten we van een heerlijk driegangendiner, grappige en mooie liedjes tussendoor, een dansworkshop en een heerlijk feest. Ondertussen kon ieder stel zich laten fotograferen en werd er gezellig gekletst. Het werd een avond om niet snel te vergeten en waar de vrijdagochtend nog heerlijk van nagenoten kon worden tijdens de uitbrakbrunch.

Foto's ter impressie:

 pp2 kingstour kingstour2 pp zoko3  pp3  hjjjjj

Nieuws

 • Februari: een maand om te vieren

  Deze maand werd goed gestart met het enige echte BOCS feest. Waar verbroedering en feesten het doel was, stond een grote delegatie Ichthianen te feesten. Met als thema’ No Time For A Siësta Let’s Fiësta!’ werden de dansmoves van de Ichthianen weer goed op de proef gesteld. Ook was het tijd voor de tweede ALV van het jaar. Op deze ALV...

 • Januari: knallend het nieuwe jaar in!

  Januari zat weer bomvol leuke activiteiten bij Ichthus Utrecht. Hier lees je een samenvatting van die maand.

  Het jaar 2018 begon voor de Utrechtse Ichthianen met de jaaropening. Tijdens de Praise & Prayer die avond werd er volop samen gezongen en gebeden en kwam Martin Zeeman langs om te spreken over het thema ‘Een gewaagd geloof’,...

 • December: Een afsluiting van een mooi jaar!

  Deze maand was er weer genoeg te doen voor de Utrechtse Ichthianen. Hier volgen de mooiste dingen uit de maand December.   Ook was het tijd voor de lang verwachte Bep/Henk activiteit. Dit was de uitgelezen kans om bestaande relaties te verbeteren en nog niet ontstane relaties te laten ontstaan. Het begon met een “hoe goed ken je je kinderen” quiz,...

 • November: verbroedering ten top!

  In november was er voor de Utrechtse Ichthianen weer genoeg te beleven! Hier lees je de hoogtepunten van de afgelopen maand.

  Op dankdag organiseerde de Federatie BOCS weer een sing-in voor alle christelijke studenten van Utrecht, om God te danken en stil te staan bij alles wat we het afgelopen jaar mochten ontvangen. Ook nu was de Wilhelminakerk weer goed...

 • Lid worden bij Ichthus Utrecht?

  Wat leuk dat je erover denkt lid te worden bij C.S.V. Ichthus Utrecht!
  Wil je eerst nog even wat proeven van de sfeer van de vereniging? Kom dan vooral langs op de  Ichthus-Open Maaltijd op woensdag 14 juni om 18:00u. Kun je dan niet, of kun je niet tot dan wachten? Kom dan op een andere woensdag naar de maaltijd. De maaltijden zijn elke woensdag om...