Lezing Zelfbeeld

zelfbeeldlezing

Passielezing 2 april
Hoe wordt je identiteit gevormd en het beeld dat je van jezelf hebt? Woensdag 2 april sprak Francina de Pater voor ons over het thema ‘zelfbeeld’.


Het thema 'zelfbeeld' riep veel vragen op; dat bleek wel uit de enquête die de week voor de lezing onder Ichthianen werd gehouden. Deze avond werden onze prangende vragen beantwoord.

We leerden dat onze identiteit gevormd wordt door verschillende factoren. Het begint al in de kindertijd, wanneer een baby een eigen karakter ontwikkeld. In je verdere leven wordt je identiteit gevormd door onze ervaringen: de relatie met ouders, de schooltijd, studententijd, ons werk, de cultuur waarin we leven… Je kunt echter te maken krijgen met valkuilen. Wanneer je je identiteit bouwt op wat je doet, wat je hebt of wat anderen over je zeggen, kun je te maken krijgen met hevige ups en downs en is het moeilijk om een stabiel zelfbeeld te ontwikkelen.

Wanneer je vanuit Gods ogen naar jezelf durft te kijken, mag je jezelf zien als waardevol en geliefd. Gods liefde is stabiel en het geeft rust wanneer je vanuit Zijn liefde mag leven.
Toch kun je zelf ook werken aan het ontwikkelen van je zelfbeeld. Het is belangrijk om negatieve gedachtes over jezelf aan te pakken. Help daarin ook anderen, door positieve woorden uit te spreken naar elkaar!

Nieuws

 • April: Toerusting en Gezelligheid

  Om de onderlinge banden wat te versterken werd er door de eerstejaarscommissie een avondje poolen georganiseerd voor de eerstejaars. Onder het genot van een drankje werden de poolskills uit de kast gehaald en was het een leuke en gezellige avond. 

  Het toerustingsweekend is een weekend vanuit Ichthus Landelijk waarbij de f.t.-besturen van de verenigingen...

 • Maart: samen erop uit!

  De maand begon met de jaarlijkse Diesborrel als afsluiting van de Diesweek. Verschillende besturen uit Utrecht en ver daarbuiten kwamen naar café Walden om Bestuur Zijderveld te feliciteren met de 58e verjaardag van de vereniging.

  De volgende dag stond in Ede de Ichthus Landelijk Sportdag weer op het programma, waar natuurlijk een delegatie van...

 • Februari: een maand om te vieren

  Deze maand werd goed gestart met het enige echte BOCS feest. Waar verbroedering en feesten het doel was, stond een grote delegatie Ichthianen te feesten. Met als thema’ No Time For A Siësta Let’s Fiësta!’ werden de dansmoves van de Ichthianen weer goed op de proef gesteld. Ook was het tijd voor de tweede ALV van het jaar. Op deze ALV...

 • Januari: knallend het nieuwe jaar in!

  Januari zat weer bomvol leuke activiteiten bij Ichthus Utrecht. Hier lees je een samenvatting van die maand.

  Het jaar 2018 begon voor de Utrechtse Ichthianen met de jaaropening. Tijdens de Praise & Prayer die avond werd er volop samen gezongen en gebeden en kwam Martin Zeeman langs om te spreken over het thema ‘Een gewaagd geloof’,...

 • December: Een afsluiting van een mooi jaar!

  Deze maand was er weer genoeg te doen voor de Utrechtse Ichthianen. Hier volgen de mooiste dingen uit de maand December.   Ook was het tijd voor de lang verwachte Bep/Henk activiteit. Dit was de uitgelezen kans om bestaande relaties te verbeteren en nog niet ontstane relaties te laten ontstaan. Het begon met een “hoe goed ken je je kinderen” quiz,...