Exchange 2013: een groot succes!

ExchangeEen paar dagen geleden was voor het allereerst het parkevent Exchange 2013! Het was een enorm geslaagde bijeenkomst met een o.a. een leuke band, een gezellige open sfeer, lekker eten en heel belangrijk: veel enthousiaste mensen!


De laatste dagen voor Exchange tikte de teller op Facebook maar door en door. Aan het begin van de vergadering, twee dagen voor Exchange, stond de teller op 345, aan het eind alweer op 353! En daarna kwamen er zelfs nog eens 100 bij!

Wauw! Wie had dat ooit kunnen bedenken? Wij als kernteam in het begin in ieder geval zeker niet. Alles stond in januari/februari nog in de kinderschoenen. We hadden simpelweg geen budget; alles was afhankelijk van sponsors. Daarbij was er nog nooit zo’n parkevent georganiseerd. We hadden wel een beetje een beeld van hoe het eruit kon komen te zien, maar heel concreet was dat niet.

Op een gegeven moment was het park afgehuurd, maar moesten we eigenlijk bijna alles nog regelen in een paar maanden. Dat was heel spannend! We hadden mededelingen gedaan met de vraag of mensen in commissies wilden gaan, maar in het begin schoot dat nog niet echt op. Toen we op mensen af stapten, kwamen we meer vooruit.

Een aantal keer ontvingen we berichten van bands die het niet zagen zitten in een park op te treden. Gelukkig kregen we uiteindelijk het bericht dat Hanne de Vries wilde komen!

Intussen moesten we met allerlei dingen van de gemeente rekening houden: liever geen podium boven de 50 cm, geen plastic bekertjes in het park (maar eco bekers, hoe bedenken ze het? ;)) en nog wat leuke extra klusjes erbij zoals het rondbrengen van folders in de buurt i.v.m. geluidsoverlast.

De sponsors liepen in het begin ook nog niet zo hard; maar een wonder geschiedde: 3 weken voor Exchange plaatsvond, hadden we alles in één keer rond + nog 1000 euro daar bovenop! Waanzinnig!

De dag zelf was ook heel geslaagd, alles was bijtijds opgezet en we konden ook op tijd beginnen. Alleen de prachtige gele dixi’s waren niet geheel zichtbaar en het weer viel uiteindelijk wat tegen, hoewel nog een heel aantal mensen tot het laatst voor het podium stond te swingen. Er kwamen verschillende positieve reacties op de band. De sfeer zat er goed in. Toen ik zo aan het begin van de avond nog eens rond keek, zag ik dat het inmiddels erg druk was geworden en ik zag dat allerlei mensen geanimeerd met elkaar in gesprek waren.

Van verschillende mensen hoorde ik dat ze goede gesprekken hadden gehad met zowel christenen als niet-christenen. Zo raakte een Ichthiaan bijvoorbeeld in gesprek met een groepje Braziliaanse mensen dat tijdelijk hier in Nederland studeert aan de universiteit. Eén van hen zei dat hij was opgegroeid in de katholieke kerk, maar dat hij nu niet zoveel meer had met het geloof. Hij stond er wel open voor, reageerde enthousiast en was oprecht geïnteresseerd. Door dit gesprek over wat geloven eigenlijk inhoudt en wat het geloof persoonlijk voor jou kan betekenen, ging hij er weer meer over nadenken. De hele groep vond het parkevent een goed initiatief en ze waren vooral ook enthousiast over het gratis eten. Uiteindelijk zijn zij uitgenodigd voor de Ichthus maaltijd en zijn zij tevens toegevoegd op Facebook! Geweldig dat zulke gesprekken hebben kunnen plaatsvinden op Exchange!

Mijn dank aan alle commissies die zich hebben ingezet voor Exchange en alle sponsors (en vooral Jezus! ;))! Zonder jullie zou dit event niet zo’n succes zijn geweest!
Ik zeg: volgend jaar weer!  

Door: Michelle van Nispen

 

Nieuws

 • Februari: Feest!

  De maand februari stond geheel in het teken van het Lustrum. Er werden dan ook een groot aantal activiteiten georganiseerd door de Lustrumcie zodat er elke week voor iedereen wat te doen was.  In dit artikel dus een kleine greep uit een tal van activiteiten. 

  Na de maand af te hebben getrapt met een ZoKo, was er op dinsdag een jaarlagenavond. Door...

 • Januari: New year, new home!

  Jaja, 2020 begon met een enorme verandering... Namelijk de verhuizing naar de nieuwe huurlocatie Dijckzigt én naar de donderdag. De ingebruikname van Dijckzigt werd uitbundig gevierd met een rode loper, dansjes voor de maaltijd en een fantastisch bestuurscadeau; de tafelvoetbaltafel. Ook werd er tijdens de jaaropening zoals gebruikelijk een P&P gehouden...

 • November: Ichthus gaat verhuizen!

  De vereniging heeft in november niet stilgestaan. Van dankdag tot een Open Mic avond, van een nieuwe locatie tot aan de retraite, er is weer veel gebeurd!  

  Zo begon de maand met een BOCS sing-in in de Jeruzalemkerk op dankdag waarop we met andere christelijke studenten uit Utrecht God hebben mogen loven en prijzen. Na afloop was er een gezellige...

 • Oktober - Ichthus is aan!

  De tijd vliegt. De tweede Ichthusmaand is alweer voorbij. Het was weer een maand waarin er van alles gebeurde. Er werden tranen gelaten op kring tijdens de lifeline-avonden, er werd afgewassen bij studenten die hun ogen niet konden geloven, er werd gelachen en gedanst tijdens het Lustrumfeest. Kortom, er is weer genoeg gebeurd.  

 • September: Een vliegende start!

  Ja, daar staan we dan. Aan het begin van een jaar dat je mee moet maken. Het 12e lustrumjaar waarin het zestigjarig bestaan van onze vereniging uitbundig gevierd zal worden onder het thema ‘Living the dream’. Het jaar is grootst begonnen met tal van activiteiten, waar menig Ichthiaan zich heeft kunnen amuseren.  

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­