Exchange 2013: een groot succes!

ExchangeEen paar dagen geleden was voor het allereerst het parkevent Exchange 2013! Het was een enorm geslaagde bijeenkomst met een o.a. een leuke band, een gezellige open sfeer, lekker eten en heel belangrijk: veel enthousiaste mensen!


De laatste dagen voor Exchange tikte de teller op Facebook maar door en door. Aan het begin van de vergadering, twee dagen voor Exchange, stond de teller op 345, aan het eind alweer op 353! En daarna kwamen er zelfs nog eens 100 bij!

Wauw! Wie had dat ooit kunnen bedenken? Wij als kernteam in het begin in ieder geval zeker niet. Alles stond in januari/februari nog in de kinderschoenen. We hadden simpelweg geen budget; alles was afhankelijk van sponsors. Daarbij was er nog nooit zo’n parkevent georganiseerd. We hadden wel een beetje een beeld van hoe het eruit kon komen te zien, maar heel concreet was dat niet.

Op een gegeven moment was het park afgehuurd, maar moesten we eigenlijk bijna alles nog regelen in een paar maanden. Dat was heel spannend! We hadden mededelingen gedaan met de vraag of mensen in commissies wilden gaan, maar in het begin schoot dat nog niet echt op. Toen we op mensen af stapten, kwamen we meer vooruit.

Een aantal keer ontvingen we berichten van bands die het niet zagen zitten in een park op te treden. Gelukkig kregen we uiteindelijk het bericht dat Hanne de Vries wilde komen!

Intussen moesten we met allerlei dingen van de gemeente rekening houden: liever geen podium boven de 50 cm, geen plastic bekertjes in het park (maar eco bekers, hoe bedenken ze het? ;)) en nog wat leuke extra klusjes erbij zoals het rondbrengen van folders in de buurt i.v.m. geluidsoverlast.

De sponsors liepen in het begin ook nog niet zo hard; maar een wonder geschiedde: 3 weken voor Exchange plaatsvond, hadden we alles in één keer rond + nog 1000 euro daar bovenop! Waanzinnig!

De dag zelf was ook heel geslaagd, alles was bijtijds opgezet en we konden ook op tijd beginnen. Alleen de prachtige gele dixi’s waren niet geheel zichtbaar en het weer viel uiteindelijk wat tegen, hoewel nog een heel aantal mensen tot het laatst voor het podium stond te swingen. Er kwamen verschillende positieve reacties op de band. De sfeer zat er goed in. Toen ik zo aan het begin van de avond nog eens rond keek, zag ik dat het inmiddels erg druk was geworden en ik zag dat allerlei mensen geanimeerd met elkaar in gesprek waren.

Van verschillende mensen hoorde ik dat ze goede gesprekken hadden gehad met zowel christenen als niet-christenen. Zo raakte een Ichthiaan bijvoorbeeld in gesprek met een groepje Braziliaanse mensen dat tijdelijk hier in Nederland studeert aan de universiteit. Eén van hen zei dat hij was opgegroeid in de katholieke kerk, maar dat hij nu niet zoveel meer had met het geloof. Hij stond er wel open voor, reageerde enthousiast en was oprecht geïnteresseerd. Door dit gesprek over wat geloven eigenlijk inhoudt en wat het geloof persoonlijk voor jou kan betekenen, ging hij er weer meer over nadenken. De hele groep vond het parkevent een goed initiatief en ze waren vooral ook enthousiast over het gratis eten. Uiteindelijk zijn zij uitgenodigd voor de Ichthus maaltijd en zijn zij tevens toegevoegd op Facebook! Geweldig dat zulke gesprekken hebben kunnen plaatsvinden op Exchange!

Mijn dank aan alle commissies die zich hebben ingezet voor Exchange en alle sponsors (en vooral Jezus! ;))! Zonder jullie zou dit event niet zo’n succes zijn geweest!
Ik zeg: volgend jaar weer!  

Door: Michelle van Nispen

 

Nieuws

 • September: Gaan met die banaan!

  Onder het jaarthema 'gaan met die banaan!' is Ichthus in de maand september weer van start gegaan.

  Deze maand vond de introductieweek plaats, met als thema 'alle kleuren van de regenboog'. In deze week konden potentiële leden de sfeer proeven bij Ichthus. Met onder andere de Tour de Hap, de vissenvoeravond en het feest konden de groentjes kennismaken...

 • Ben je geinteresseerd in Ichthus?

  Beste toekomstig lid,

  Leuk dat je een kijkje neemt op de Ichthus site! Hier vindt je alle informatie over wie wij zijn en wat wij doen. Nu is dit natuurlijk heel leerzaam, maar wil je niet meemaken hoe Ichthus is? Dat kan!

  Van 10-14 September organiseert Ichthus een introweek waar jij je helemaal kan onderdompelen in het mooie Ichthus. Elke avond is...

 • Juni: Een tijd van komen en een tijd van gaan

  De maand Juni was een zeer drukke periode voor Ichthus. Elke woensdag was er wel een activiteit of een borrel, de laatste kringavonden werden gehouden en het toenmalige f.t. en h.t. bestuur maakte zich op voor de bestuurswissel tijdens de laatste Bijzondere Leden Vergadering. 

  Als eerste op de planning stond een Borreldebat avond over orgaandonatie. Na...

 • Open Avond

  Aanstaande woensdag is de open avond van Ichthus! Kom gezellig langs in de Nieuwe Kerk vanaf 18:00. Als je niet heel de avond kunt mag je natuurlijk ook later op de avond komen. Deze avond zal in het teken staan van kennis maken met de vereniging, met de mensen en natuurlijk een hoop gezelligheid! Dus ben je net geslaagd voor je examen, ga je beginnen aan een...

 • Mei: studie, gebed en feest!

  De maand mei begon met de jaarlijkse Studietrajecten. Verspreid over twee avonden gaven (oud-)Ichthianen een masterclass op het gebied van hun expertise, uiteenlopend van Kunstmatige Intelligentie tot Anatomie.

  Op 16 mei was het tijd voor de 80e Algemene Ledenvergadering van Ichthus Utrecht, en tevens de derde en laatste van het jaar. Tijdens deze...

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ <