Hey Dude! Entertain Me

Naamloos2

Talentenjacht, 20 november

Wauw, wat mooi! Wat knap! Ik wist niet dat ze dat zo goed kon! Dit soort uitspraken waren niet van de lucht, afgelopen woensdag tijdens de talentenjacht. Want wat is er veel talent binnen Ichthus!


Het publiek wachtte in spanning af op wat er zou komen. Tijdens de maaltijd werd er meegedeeld dat er maar drie acts zouden zijn, maar gelukkig, niets bleek minder waar! We hebben genoten van maar liefst veertien acts!  De talentenjacht, met het thema ‘Hey dude, Entertain Me!’ werd gepresenteerd door Vivian en Bram. De ‘entertainers’ werden becommentarieerd door een jury bestaande uit drie personen. Christijn zorgde voor genuanceerd commentaar, Manon gaf kritisch en eerlijk haar oordeel en Marije zorgde ervoor dat ook het commentaar van het publiek meegenomen werd.

In een overvolle zaal van de Nieuwe Kerk hebben we veel zangtalent voorbij horen komen! Janet beet het spits af en wist ons met haar prachtige stem helemaal mee te slepen in een lied van Nightwish. Zij werd opgevolgd door Mattanja, die een heel intiem, zelfgeschreven liedje zong en ons het verhaal van haar relatie vertelde. De volgende act was van Karen, die ons haar talent voor tapdansen liet zien. Met duizelingwekkend snelle bewegingen van haar tapdansschoenen bleef ze perfect in het ritme, en jurylid Manon was fan van de leuke geluidjes die haar schoenen maakten. Jolein en Rebekka lieten ons een liedje van Ed Sheeran horen, en wat matchten hun stemmen goed! Daarna was het de beurt aan Rianne, die een gewaagd optreden deed met het liedje ‘Brave’, waarbij het publiek wel mee moest klappen! Het volgende optreden, dat van de Spice Girls, kon rekenen op wat meer commentaar van de jury. Dat zij de hele zaal gebruikten werd gewaardeerd, maar over de poging een van de juryleden te beïnvloeden door fysiek contact was de jury wat minder te spreken. De heren van Aithos probeerden een mannelijke tegenhanger van de Spice Girls neer te zetten. Gekleed in dikke winterjassen brachten ze een emotionele ode aan een van hun leden, die er niet bij kon zijn vanwege een verblijf in een koud oord. ‘Superchill’, vond het publiek, en de wat vrouwelijke kleding van een van de heren werd ook wel gewaardeerd, al was de mannelijkheid daardoor wel wat ver te zoeken volgens de jury.

In de variété-categorie was de eerste act van Annemarie en Deborah. Ze vertelden met behulp van sprekende poppen een verhaal over een ruzie tussen twee muizen, waardoor we ons weer even helemaal in onze ‘goeie ouwe jeugd-tijd’ konden wanen. Rianne en Janet betraden het podium voor de tweede keer, samen deden ze de Cupsong, maar dan een erg originele versie! Via de cupsong, een medley van Disney-liedjes en allerlei andere liedjes eindigden ze uiteindelijk met het verenigingslied, waarbij we als echte Ichthianen natuurlijk niet konden blijven zwijgen! De ‘Fellowship of the Kring’ nam ons hierna mee op een reis om de wereld. De zaal werd donker gemaakt en de toeschouwers werden meegenomen op reis in een schaduwspel, waar ze allerlei dieren tegenkwamen die allerlei bijzondere geluiden maakten. Inge deed een gewaagde xylofoonsolo en droeg een gedicht voor: ze had een onderzoek naar bierdrinken gedaan. De jury vond het erg leuk, dapper en creatief maar was het toch niet helemaal eens met de conclusie van het gedicht (‘bier is vies!’). Toen was het tijd voor de act van de eerstejaarsweekendcommissie, die opgegeven was om een act te doen door, jawel, de eerstejaars. Dit hebben ze geweten! Na het toneelstukje over de poppendief werd duidelijk dat de eerstejaars het brasreglement nog een keer extra moeten bestuderen, want het brassen van de mascotte van het eerstejaarsweekend voldeed niet aan de regels! De avond kreeg een mysterieuze afsluiting met een zeer emotionele dans van Bram, Femke, Justin en Joanneke, waar ook de praeses tegen wil en dank in meegesleept werd. ‘Helemaal zen’ volgens Marije, en ook Manon was helemaal tevreden: ‘ik heb de hele avond op iets zitten wachten, ik wist niet wat, maar dit was het! Het kwam gewoon helemaal binnen’. Toch was het niet het bestuur dat er met de eerste prijs vandoor ging. Rianne en mogen zich de ‘Entertainers van het jaar’ noemen: de eerste prijs ging naar hen, voor de Cupsong-act! De tweede prijs was voor Mattanja met haar zelfgeschreven liedje, en de derde prijs voor Bram, Femke, Justin en Joanneke. Na de talentenjacht was het tijd voor het publiek om het borreltalent te testen, en konden we nog even nagenieten van deze talentvolle avond!

Naamloos Naamloos4 Naamloos5

 

 

Nieuws

 • September: Een vliegende start!

  Ja, daar staan we dan. Aan het begin van een jaar dat je mee moet maken. Het 12e lustrumjaar waarin het zestigjarig bestaan van onze vereniging uitbundig gevierd zal worden onder het thema ‘Living the dream’. Het jaar is grootst begonnen met tal van activiteiten, waar menig Ichthiaan zich heeft kunnen amuseren.  

 • Verdieping en ontspanning

  In april hebben we ook weer veel gedaan, van gezellige verenigingsavonden tot het opzoeken van verdieping. Tijd om even terug te kijken naar deze maand bij Ichthus!

  Deze maand vonden er onder andere activiteiten plaats die in het teken stonden van het delen van het geloof. Er werd een missieavond gehouden om samen...

 • Een extern gerichte maand

  Naast de wekelijkse maaltijden op woensdagavond en de kringavonden hebben er ook weer veel andere activiteiten bij Ichthus plaatsgevonden. Zo was er een thema-avond over geloofsgroei en werden er studietrajecten gehouden, waarbij er een aantal ichthianen aan andere ichthianen iets over een studiegerelateerd onderwerp vertelden. Wat erg leuk en leerzaam...

 • Ichthus Utrecht is jarig!

  De maand februari is altijd een bijzondere maand voor Ichthus Utrecht, want in deze maand is de vereniging jarig! Maar er zijn ook nog veel andere leuke en belangrijke dingen bij Ichthus gebeurd.

  Op 6 februari organiseerde Ichthus een oudermaaltijd, waarbij alle leden hun ouders konden meenemen om te laten zien hoe het er nou allemaal aan toe gaat bij...

 • Met Ichthus 2019 in!

  Inmiddels leven we alweer een tijdje in 2019, maar dat is geen reden om niet nog even terug te blikken op het begin van dit nieuwe jaar!

  2019 begon bij Ichthus met de jaaropening, die bestond uit een Praise & Prayer, een speech van de praeses en natuurlijk werd er nog getoost op het nieuwe jaar.

  Er was ook een studialezing georganiseerd deze...

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­