Dies Natalis

logo

De Diesweek waarin de 54e verjaardag van de vereniging werd gevierd was een groot succes. Lees hieronder het uitgebreide verslag.


Zaterdag
De eerste dag van de Diesweek stond in het teken van Koninklijke films. In drie Ichthushuizen verzamelden groepjes Ichthianen om onder het genot van hapjes en drankjes te zwijmelen bij Princess Diaries, mee te leven met King Arthur en te genieten van de prachtige Kings Speech. Uiteraard werd de avond afgesloten met een gezellige borrel en werd er alvast vooruit geblikt naar aankomende week.

Zondag
Op deze zonnige middag kregen we een Mighty High Tea geserveerd in huize Semper Fidelis. De woonkamer zat zo goed als vol, en de bierkratjesverzameling van de heren bewoners werd dan ook dankbaar ingezet als extra zitplaats. We hebben gepraat en gelachen onder het genot van heerlijke taartjes, cupcakes, sandwiches en andere lekkernijen die de diescommissie maakte.

Maandag
Maandagavond konden we onze krachten, kennis en gekheid meten tijdens The Kings Tournament! We werden ingedeeld in teams, die elk een koningshuis vertegenwoordigden. De afvalrace begon met een quiz, die moeilijker was dan we hadden gedacht. De koningshuizen die de eerste ronde overleefden, mochten door naar de spelletjesronde. Die was voor de deelnemers minstens zo leuk als voor de toeschouwers, want die konden hartelijk lachen om de spekjesetende Chubby Bunnies. Er bleven twee teams over, daarom werd het tijd voor een spannend duel! Dit werd op koninklijke wijze uitgevochten, compleet met paarden (lees: driewieler en stepje) en lansen (dweil en bezem). Het spannende toernooi werd afgesloten met de kroning van de koning en de koningin van het winnende koningshuis: Denemarken!.

Dinsdag
Dinsdag was het de dag van de presentacties en sardientje spelen in de Ikea. De ouderejaars gingen als vrijwilligers in groepjes bij verschillende projecten aan de slag. Dat varieerde van het afkrabben van behang en verven tot het spelen van carnavalsbingo met ouderen. Ieder kon op deze manier iets voor de naasten doen en Gods liefde laten zien. De eerstejaars dineerden ondertussen in de Ikea waarna ze sardientje (omgekeerd verstoppertje) speelden en een hoop lol hadden. Natuurlijk was er na afloop weer een gezellige borrel waar ervaringen en leuke verhalen werden uitgewisseld.

Woensdag
Woensdagavond voelden we ons de koning te rijk bij The Great Banquet! Het voorgerecht was een heerlijke bietencarpaccio. Dit werd gevolgd door verse pasta met een saus van tomaat en gehakt. Voor het nagerecht was het lastig kiezen uit de vele heerlijke taarten die een aantal Ichthianen hadden gebakken. Na de maaltijd was er een Praise and Prayer waarin we mochten genieten van en meezingen met de Ichthusband en luisteren naar de spreker van deze avond, André Maliepaard.

Donderdag
De dag waarop elke Ichthiaan het mooist was aangekleed: het gala. Op een prachtige locatie genoten we van een heerlijk driegangendiner, grappige en mooie liedjes tussendoor, een dansworkshop en een heerlijk feest. Ondertussen kon ieder stel zich laten fotograferen en werd er gezellig gekletst. Het werd een avond om niet snel te vergeten en waar de vrijdagochtend nog heerlijk van nagenoten kon worden tijdens de uitbrakbrunch.

Foto's ter impressie:

 pp2 kingstour kingstour2 pp zoko3  pp3  hjjjjj

Nieuws

 • September: Gaan met die banaan!

  Onder het jaarthema 'gaan met die banaan!' is Ichthus in de maand september weer van start gegaan.

  Deze maand vond de introductieweek plaats, met als thema 'alle kleuren van de regenboog'. In deze week konden potentiële leden de sfeer proeven bij Ichthus. Met onder andere de Tour de Hap, de vissenvoeravond en het feest konden de groentjes kennismaken...

 • Ben je geinteresseerd in Ichthus?

  Beste toekomstig lid,

  Leuk dat je een kijkje neemt op de Ichthus site! Hier vindt je alle informatie over wie wij zijn en wat wij doen. Nu is dit natuurlijk heel leerzaam, maar wil je niet meemaken hoe Ichthus is? Dat kan!

  Van 10-14 September organiseert Ichthus een introweek waar jij je helemaal kan onderdompelen in het mooie Ichthus. Elke avond is...

 • Juni: Een tijd van komen en een tijd van gaan

  De maand Juni was een zeer drukke periode voor Ichthus. Elke woensdag was er wel een activiteit of een borrel, de laatste kringavonden werden gehouden en het toenmalige f.t. en h.t. bestuur maakte zich op voor de bestuurswissel tijdens de laatste Bijzondere Leden Vergadering. 

  Als eerste op de planning stond een Borreldebat avond over orgaandonatie. Na...

 • Open Avond

  Aanstaande woensdag is de open avond van Ichthus! Kom gezellig langs in de Nieuwe Kerk vanaf 18:00. Als je niet heel de avond kunt mag je natuurlijk ook later op de avond komen. Deze avond zal in het teken staan van kennis maken met de vereniging, met de mensen en natuurlijk een hoop gezelligheid! Dus ben je net geslaagd voor je examen, ga je beginnen aan een...

 • Mei: studie, gebed en feest!

  De maand mei begon met de jaarlijkse Studietrajecten. Verspreid over twee avonden gaven (oud-)Ichthianen een masterclass op het gebied van hun expertise, uiteenlopend van Kunstmatige Intelligentie tot Anatomie.

  Op 16 mei was het tijd voor de 80e Algemene Ledenvergadering van Ichthus Utrecht, en tevens de derde en laatste van het jaar. Tijdens deze...

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­