Dies Natalis

logo

De Diesweek waarin de 54e verjaardag van de vereniging werd gevierd was een groot succes. Lees hieronder het uitgebreide verslag.


Zaterdag
De eerste dag van de Diesweek stond in het teken van Koninklijke films. In drie Ichthushuizen verzamelden groepjes Ichthianen om onder het genot van hapjes en drankjes te zwijmelen bij Princess Diaries, mee te leven met King Arthur en te genieten van de prachtige Kings Speech. Uiteraard werd de avond afgesloten met een gezellige borrel en werd er alvast vooruit geblikt naar aankomende week.

Zondag
Op deze zonnige middag kregen we een Mighty High Tea geserveerd in huize Semper Fidelis. De woonkamer zat zo goed als vol, en de bierkratjesverzameling van de heren bewoners werd dan ook dankbaar ingezet als extra zitplaats. We hebben gepraat en gelachen onder het genot van heerlijke taartjes, cupcakes, sandwiches en andere lekkernijen die de diescommissie maakte.

Maandag
Maandagavond konden we onze krachten, kennis en gekheid meten tijdens The Kings Tournament! We werden ingedeeld in teams, die elk een koningshuis vertegenwoordigden. De afvalrace begon met een quiz, die moeilijker was dan we hadden gedacht. De koningshuizen die de eerste ronde overleefden, mochten door naar de spelletjesronde. Die was voor de deelnemers minstens zo leuk als voor de toeschouwers, want die konden hartelijk lachen om de spekjesetende Chubby Bunnies. Er bleven twee teams over, daarom werd het tijd voor een spannend duel! Dit werd op koninklijke wijze uitgevochten, compleet met paarden (lees: driewieler en stepje) en lansen (dweil en bezem). Het spannende toernooi werd afgesloten met de kroning van de koning en de koningin van het winnende koningshuis: Denemarken!.

Dinsdag
Dinsdag was het de dag van de presentacties en sardientje spelen in de Ikea. De ouderejaars gingen als vrijwilligers in groepjes bij verschillende projecten aan de slag. Dat varieerde van het afkrabben van behang en verven tot het spelen van carnavalsbingo met ouderen. Ieder kon op deze manier iets voor de naasten doen en Gods liefde laten zien. De eerstejaars dineerden ondertussen in de Ikea waarna ze sardientje (omgekeerd verstoppertje) speelden en een hoop lol hadden. Natuurlijk was er na afloop weer een gezellige borrel waar ervaringen en leuke verhalen werden uitgewisseld.

Woensdag
Woensdagavond voelden we ons de koning te rijk bij The Great Banquet! Het voorgerecht was een heerlijke bietencarpaccio. Dit werd gevolgd door verse pasta met een saus van tomaat en gehakt. Voor het nagerecht was het lastig kiezen uit de vele heerlijke taarten die een aantal Ichthianen hadden gebakken. Na de maaltijd was er een Praise and Prayer waarin we mochten genieten van en meezingen met de Ichthusband en luisteren naar de spreker van deze avond, André Maliepaard.

Donderdag
De dag waarop elke Ichthiaan het mooist was aangekleed: het gala. Op een prachtige locatie genoten we van een heerlijk driegangendiner, grappige en mooie liedjes tussendoor, een dansworkshop en een heerlijk feest. Ondertussen kon ieder stel zich laten fotograferen en werd er gezellig gekletst. Het werd een avond om niet snel te vergeten en waar de vrijdagochtend nog heerlijk van nagenoten kon worden tijdens de uitbrakbrunch.

Foto's ter impressie:

 pp2 kingstour kingstour2 pp zoko3  pp3  hjjjjj

Nieuws

 • Februari: Feest!

  De maand februari stond geheel in het teken van het Lustrum. Er werden dan ook een groot aantal activiteiten georganiseerd door de Lustrumcie zodat er elke week voor iedereen wat te doen was.  In dit artikel dus een kleine greep uit een tal van activiteiten. 

  Na de maand af te hebben getrapt met een ZoKo, was er op dinsdag een jaarlagenavond. Door...

 • Januari: New year, new home!

  Jaja, 2020 begon met een enorme verandering... Namelijk de verhuizing naar de nieuwe huurlocatie Dijckzigt én naar de donderdag. De ingebruikname van Dijckzigt werd uitbundig gevierd met een rode loper, dansjes voor de maaltijd en een fantastisch bestuurscadeau; de tafelvoetbaltafel. Ook werd er tijdens de jaaropening zoals gebruikelijk een P&P gehouden...

 • November: Ichthus gaat verhuizen!

  De vereniging heeft in november niet stilgestaan. Van dankdag tot een Open Mic avond, van een nieuwe locatie tot aan de retraite, er is weer veel gebeurd!  

  Zo begon de maand met een BOCS sing-in in de Jeruzalemkerk op dankdag waarop we met andere christelijke studenten uit Utrecht God hebben mogen loven en prijzen. Na afloop was er een gezellige...

 • Oktober - Ichthus is aan!

  De tijd vliegt. De tweede Ichthusmaand is alweer voorbij. Het was weer een maand waarin er van alles gebeurde. Er werden tranen gelaten op kring tijdens de lifeline-avonden, er werd afgewassen bij studenten die hun ogen niet konden geloven, er werd gelachen en gedanst tijdens het Lustrumfeest. Kortom, er is weer genoeg gebeurd.  

 • September: Een vliegende start!

  Ja, daar staan we dan. Aan het begin van een jaar dat je mee moet maken. Het 12e lustrumjaar waarin het zestigjarig bestaan van onze vereniging uitbundig gevierd zal worden onder het thema ‘Living the dream’. Het jaar is grootst begonnen met tal van activiteiten, waar menig Ichthiaan zich heeft kunnen amuseren.  

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­