Lezing Zelfbeeld

zelfbeeldlezing

Passielezing 2 april
Hoe wordt je identiteit gevormd en het beeld dat je van jezelf hebt? Woensdag 2 april sprak Francina de Pater voor ons over het thema ‘zelfbeeld’.


Het thema 'zelfbeeld' riep veel vragen op; dat bleek wel uit de enquête die de week voor de lezing onder Ichthianen werd gehouden. Deze avond werden onze prangende vragen beantwoord.

We leerden dat onze identiteit gevormd wordt door verschillende factoren. Het begint al in de kindertijd, wanneer een baby een eigen karakter ontwikkeld. In je verdere leven wordt je identiteit gevormd door onze ervaringen: de relatie met ouders, de schooltijd, studententijd, ons werk, de cultuur waarin we leven… Je kunt echter te maken krijgen met valkuilen. Wanneer je je identiteit bouwt op wat je doet, wat je hebt of wat anderen over je zeggen, kun je te maken krijgen met hevige ups en downs en is het moeilijk om een stabiel zelfbeeld te ontwikkelen.

Wanneer je vanuit Gods ogen naar jezelf durft te kijken, mag je jezelf zien als waardevol en geliefd. Gods liefde is stabiel en het geeft rust wanneer je vanuit Zijn liefde mag leven.
Toch kun je zelf ook werken aan het ontwikkelen van je zelfbeeld. Het is belangrijk om negatieve gedachtes over jezelf aan te pakken. Help daarin ook anderen, door positieve woorden uit te spreken naar elkaar!

Nieuws

 • September: Gaan met die banaan!

  Onder het jaarthema 'gaan met die banaan!' is Ichthus in de maand september weer van start gegaan.

  Deze maand vond de introductieweek plaats, met als thema 'alle kleuren van de regenboog'. In deze week konden potentiële leden de sfeer proeven bij Ichthus. Met onder andere de Tour de Hap, de vissenvoeravond en het feest konden de groentjes kennismaken...

 • Ben je geinteresseerd in Ichthus?

  Beste toekomstig lid,

  Leuk dat je een kijkje neemt op de Ichthus site! Hier vindt je alle informatie over wie wij zijn en wat wij doen. Nu is dit natuurlijk heel leerzaam, maar wil je niet meemaken hoe Ichthus is? Dat kan!

  Van 10-14 September organiseert Ichthus een introweek waar jij je helemaal kan onderdompelen in het mooie Ichthus. Elke avond is...

 • Juni: Een tijd van komen en een tijd van gaan

  De maand Juni was een zeer drukke periode voor Ichthus. Elke woensdag was er wel een activiteit of een borrel, de laatste kringavonden werden gehouden en het toenmalige f.t. en h.t. bestuur maakte zich op voor de bestuurswissel tijdens de laatste Bijzondere Leden Vergadering. 

  Als eerste op de planning stond een Borreldebat avond over orgaandonatie. Na...

 • Open Avond

  Aanstaande woensdag is de open avond van Ichthus! Kom gezellig langs in de Nieuwe Kerk vanaf 18:00. Als je niet heel de avond kunt mag je natuurlijk ook later op de avond komen. Deze avond zal in het teken staan van kennis maken met de vereniging, met de mensen en natuurlijk een hoop gezelligheid! Dus ben je net geslaagd voor je examen, ga je beginnen aan een...

 • Mei: studie, gebed en feest!

  De maand mei begon met de jaarlijkse Studietrajecten. Verspreid over twee avonden gaven (oud-)Ichthianen een masterclass op het gebied van hun expertise, uiteenlopend van Kunstmatige Intelligentie tot Anatomie.

  Op 16 mei was het tijd voor de 80e Algemene Ledenvergadering van Ichthus Utrecht, en tevens de derde en laatste van het jaar. Tijdens deze...

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­