Lezing Zelfbeeld

zelfbeeldlezing

Passielezing 2 april
Hoe wordt je identiteit gevormd en het beeld dat je van jezelf hebt? Woensdag 2 april sprak Francina de Pater voor ons over het thema ‘zelfbeeld’.


Het thema 'zelfbeeld' riep veel vragen op; dat bleek wel uit de enquête die de week voor de lezing onder Ichthianen werd gehouden. Deze avond werden onze prangende vragen beantwoord.

We leerden dat onze identiteit gevormd wordt door verschillende factoren. Het begint al in de kindertijd, wanneer een baby een eigen karakter ontwikkeld. In je verdere leven wordt je identiteit gevormd door onze ervaringen: de relatie met ouders, de schooltijd, studententijd, ons werk, de cultuur waarin we leven… Je kunt echter te maken krijgen met valkuilen. Wanneer je je identiteit bouwt op wat je doet, wat je hebt of wat anderen over je zeggen, kun je te maken krijgen met hevige ups en downs en is het moeilijk om een stabiel zelfbeeld te ontwikkelen.

Wanneer je vanuit Gods ogen naar jezelf durft te kijken, mag je jezelf zien als waardevol en geliefd. Gods liefde is stabiel en het geeft rust wanneer je vanuit Zijn liefde mag leven.
Toch kun je zelf ook werken aan het ontwikkelen van je zelfbeeld. Het is belangrijk om negatieve gedachtes over jezelf aan te pakken. Help daarin ook anderen, door positieve woorden uit te spreken naar elkaar!

Nieuws

 • September: Een vliegende start!

  Ja, daar staan we dan. Aan het begin van een jaar dat je mee moet maken. Het 12e lustrumjaar waarin het zestigjarig bestaan van onze vereniging uitbundig gevierd zal worden onder het thema ‘Living the dream’. Het jaar is grootst begonnen met tal van activiteiten, waar menig Ichthiaan zich heeft kunnen amuseren.  

 • Verdieping en ontspanning

  In april hebben we ook weer veel gedaan, van gezellige verenigingsavonden tot het opzoeken van verdieping. Tijd om even terug te kijken naar deze maand bij Ichthus!

  Deze maand vonden er onder andere activiteiten plaats die in het teken stonden van het delen van het geloof. Er werd een missieavond gehouden om samen...

 • Een extern gerichte maand

  Naast de wekelijkse maaltijden op woensdagavond en de kringavonden hebben er ook weer veel andere activiteiten bij Ichthus plaatsgevonden. Zo was er een thema-avond over geloofsgroei en werden er studietrajecten gehouden, waarbij er een aantal ichthianen aan andere ichthianen iets over een studiegerelateerd onderwerp vertelden. Wat erg leuk en leerzaam...

 • Ichthus Utrecht is jarig!

  De maand februari is altijd een bijzondere maand voor Ichthus Utrecht, want in deze maand is de vereniging jarig! Maar er zijn ook nog veel andere leuke en belangrijke dingen bij Ichthus gebeurd.

  Op 6 februari organiseerde Ichthus een oudermaaltijd, waarbij alle leden hun ouders konden meenemen om te laten zien hoe het er nou allemaal aan toe gaat bij...

 • Met Ichthus 2019 in!

  Inmiddels leven we alweer een tijdje in 2019, maar dat is geen reden om niet nog even terug te blikken op het begin van dit nieuwe jaar!

  2019 begon bij Ichthus met de jaaropening, die bestond uit een Praise & Prayer, een speech van de praeses en natuurlijk werd er nog getoost op het nieuwe jaar.

  Er was ook een studialezing georganiseerd deze...

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­