Ichthus Utrecht 55 jaar!

Februari was een feestmaand bij Ichthus! De hele maand stond in het teken van de 55e verjaardag oftewel het 11e lustrum van de vereniging. Elke week werden er activiteiten georganiseerd door de Lustrumcommissie om het bestaan van Ichthus te vieren.


Zo was er een voetbalwedstrijd tegen Ichthus Ede, konden we onze buikjes vullen in verschillende Ichthushuizen tijdens de Tour de Hap en kregen de ouders een indruk van het reilen en zeilen bij onze vereniging tijdens de Ouderdag. De vrouwen hebben een avond heel stoer gelasergamed, terwijl de mannen hun krachten konden meten op de kartbaan.

Aan het einde van de lustrummaand restte ons de belangrijkste week, de Diesweek! De officiële verjaardag van de vereniging, 25 februari, valt in deze week. Op woensdag hebben we dit uitgebreid gevierd met een feestelijke Diesborrel, waarbij naast verschillende Ichthusverenigingen uit het hele land ook andere Utrechtse verenigingen aanwezig waren om het bestuur te feliciteren. Dat ging uiteraard gepaard met bijzondere cadeaus en herhaaldelijke (mislukte) braspogingen. Ook de wekelijkse maaltijd was extra feestelijk. We hebben genoten van een heerlijk driegangendiner met luxe wijn. Na de maaltijd was er een Praise & Prayer waarin we God dankten en luisterden naar een overdenking. De praeses sloot de dienst af met een speech en daarna toostte het bestuur op de verjaardag van Ichthus.

Donderdag barstte het feest pas echt los op het gala. We waanden ons in oosterse sferen met het thema ‘Fata Morgala’. Iedereen was prachtig gekleed en tijdens het diner genoten we van verschillende leuke acts en speeches. Na het diner verplaatsten we ons naar buiten voor een verrassing: een spectaculaire vuurshow! De artiesten haalden adembenemende kunsten uit met brandende fakkels, hoepels met vuur en ook waren er een paar vuurspuwers. Na deze mooie show was het tijd om los te gaan op de dansvloer tijdens het knallende eindfeest.

385c55abff556519c445c343

606b6e2f69598b852337d4d5

De dom speelde het verenigingslied!

f2128c2d7140503019cc7626

Nieuws

 • November: Ichthus gaat verhuizen!

  De vereniging heeft in november niet stilgestaan. Van dankdag tot een Open Mic avond, van een nieuwe locatie tot aan de retraite, er is weer veel gebeurd!  

  Zo begon de maand met een BOCS sing-in in de Jeruzalemkerk op dankdag waarop we met andere christelijke studenten uit Utrecht God hebben mogen loven en prijzen. Na afloop was er een gezellige...

 • Oktober - Ichthus is aan!

  De tijd vliegt. De tweede Ichthusmaand is alweer voorbij. Het was weer een maand waarin er van alles gebeurde. Er werden tranen gelaten op kring tijdens de lifeline-avonden, er werd afgewassen bij studenten die hun ogen niet konden geloven, er werd gelachen en gedanst tijdens het Lustrumfeest. Kortom, er is weer genoeg gebeurd.  

 • September: Een vliegende start!

  Ja, daar staan we dan. Aan het begin van een jaar dat je mee moet maken. Het 12e lustrumjaar waarin het zestigjarig bestaan van onze vereniging uitbundig gevierd zal worden onder het thema ‘Living the dream’. Het jaar is grootst begonnen met tal van activiteiten, waar menig Ichthiaan zich heeft kunnen amuseren.  

 • Verdieping en ontspanning

  In april hebben we ook weer veel gedaan, van gezellige verenigingsavonden tot het opzoeken van verdieping. Tijd om even terug te kijken naar deze maand bij Ichthus!

  Deze maand vonden er onder andere activiteiten plaats die in het teken stonden van het delen van het geloof. Er werd een missieavond gehouden om samen...

 • Een extern gerichte maand

  Naast de wekelijkse maaltijden op woensdagavond en de kringavonden hebben er ook weer veel andere activiteiten bij Ichthus plaatsgevonden. Zo was er een thema-avond over geloofsgroei en werden er studietrajecten gehouden, waarbij er een aantal ichthianen aan andere ichthianen iets over een studiegerelateerd onderwerp vertelden. Wat erg leuk en leerzaam...

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­