Cross the line

cross the line 1

Bestuur Noorda heeft openheid als belangrijk speerpunt in het beleid. Daarom werd er woensdagavond 16 november een cross-the-line-avond georganiseerd. Dit concept is overgewaaid vanuit Amerika en is in Nederland vooral bekend geworden door het tv-programma ‘Over de streep’ van BNN.We begonnen de avond met de Jonalympische Spelen, georganiseerd door Jonathan, om wat los te komen. Dat is zeker gelukt, dankzij de hilarische namen voor de spellen en voor de punten die verdiend konden worden, onder andere zwoele punten en minkukelpunten.

Daarna kwam het serieuze gedeelte van de avond. Er kwamen verschillende thema’s aan bod: zelfbeeld, gewenst zijn, eenzaamheid, familie, seksualiteit en vergeving. Per thema waren er enkele stellingen. Een paar voorbeelden van stellingen:
Stap over de streep…
    Als je denkt dat je mening er niet toe doet
    Als je je geliefd voelt door God
    Als je je wel eens eenzaam voelt als je onder de mensen bent
    Als je ouders gescheiden zijn
    Als je het gevoel hebt dat je achterloopt als single
    Als je het gevoel hebt dat je een mening over homoseksualiteit moet vormen of hebben
Dit zijn maar een paar voorbeelden uit een hele lijst. Dit stuk zou veel te lang worden als ik hier alles zou gaan herhalen, maar hopelijk geeft het een beetje weer wat voor stellingen het waren.

Het was bijzonder om te merken hoe open en kwetsbaar iedereen durfde te zijn, en hoe de mensen die niet over de streep stapten hiermee omgingen. Na de stellingen hebben we in groepjes doorgepraat en is er ook nog veel besproken.

Als afsluiter van de avond, en misschien ook om de avond niet al te zwaar te laten eindigen, kreeg iedereen een vel papier op zijn rug en mochten we bemoedigingen, leuke dingen, complimenten, enzovoort bij elkaar opschrijven. Dat leverde best mooie beelden op :)

cross the line 2

Kortom, een mooie avond waar kwetsbaarheid, openheid en vertrouwen heel duidelijk aanwezig waren.
Volgend jaar weer?

Nieuws

 • September: Gaan met die banaan!

  Onder het jaarthema 'gaan met die banaan!' is Ichthus in de maand september weer van start gegaan.

  Deze maand vond de introductieweek plaats, met als thema 'alle kleuren van de regenboog'. In deze week konden potentiële leden de sfeer proeven bij Ichthus. Met onder andere de Tour de Hap, de vissenvoeravond en het feest konden de groentjes kennismaken...

 • Ben je geinteresseerd in Ichthus?

  Beste toekomstig lid,

  Leuk dat je een kijkje neemt op de Ichthus site! Hier vindt je alle informatie over wie wij zijn en wat wij doen. Nu is dit natuurlijk heel leerzaam, maar wil je niet meemaken hoe Ichthus is? Dat kan!

  Van 10-14 September organiseert Ichthus een introweek waar jij je helemaal kan onderdompelen in het mooie Ichthus. Elke avond is...

 • Juni: Een tijd van komen en een tijd van gaan

  De maand Juni was een zeer drukke periode voor Ichthus. Elke woensdag was er wel een activiteit of een borrel, de laatste kringavonden werden gehouden en het toenmalige f.t. en h.t. bestuur maakte zich op voor de bestuurswissel tijdens de laatste Bijzondere Leden Vergadering. 

  Als eerste op de planning stond een Borreldebat avond over orgaandonatie. Na...

 • Open Avond

  Aanstaande woensdag is de open avond van Ichthus! Kom gezellig langs in de Nieuwe Kerk vanaf 18:00. Als je niet heel de avond kunt mag je natuurlijk ook later op de avond komen. Deze avond zal in het teken staan van kennis maken met de vereniging, met de mensen en natuurlijk een hoop gezelligheid! Dus ben je net geslaagd voor je examen, ga je beginnen aan een...

 • Mei: studie, gebed en feest!

  De maand mei begon met de jaarlijkse Studietrajecten. Verspreid over twee avonden gaven (oud-)Ichthianen een masterclass op het gebied van hun expertise, uiteenlopend van Kunstmatige Intelligentie tot Anatomie.

  Op 16 mei was het tijd voor de 80e Algemene Ledenvergadering van Ichthus Utrecht, en tevens de derde en laatste van het jaar. Tijdens deze...

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­