Cross the line

cross the line 1

Bestuur Noorda heeft openheid als belangrijk speerpunt in het beleid. Daarom werd er woensdagavond 16 november een cross-the-line-avond georganiseerd. Dit concept is overgewaaid vanuit Amerika en is in Nederland vooral bekend geworden door het tv-programma ‘Over de streep’ van BNN.We begonnen de avond met de Jonalympische Spelen, georganiseerd door Jonathan, om wat los te komen. Dat is zeker gelukt, dankzij de hilarische namen voor de spellen en voor de punten die verdiend konden worden, onder andere zwoele punten en minkukelpunten.

Daarna kwam het serieuze gedeelte van de avond. Er kwamen verschillende thema’s aan bod: zelfbeeld, gewenst zijn, eenzaamheid, familie, seksualiteit en vergeving. Per thema waren er enkele stellingen. Een paar voorbeelden van stellingen:
Stap over de streep…
    Als je denkt dat je mening er niet toe doet
    Als je je geliefd voelt door God
    Als je je wel eens eenzaam voelt als je onder de mensen bent
    Als je ouders gescheiden zijn
    Als je het gevoel hebt dat je achterloopt als single
    Als je het gevoel hebt dat je een mening over homoseksualiteit moet vormen of hebben
Dit zijn maar een paar voorbeelden uit een hele lijst. Dit stuk zou veel te lang worden als ik hier alles zou gaan herhalen, maar hopelijk geeft het een beetje weer wat voor stellingen het waren.

Het was bijzonder om te merken hoe open en kwetsbaar iedereen durfde te zijn, en hoe de mensen die niet over de streep stapten hiermee omgingen. Na de stellingen hebben we in groepjes doorgepraat en is er ook nog veel besproken.

Als afsluiter van de avond, en misschien ook om de avond niet al te zwaar te laten eindigen, kreeg iedereen een vel papier op zijn rug en mochten we bemoedigingen, leuke dingen, complimenten, enzovoort bij elkaar opschrijven. Dat leverde best mooie beelden op :)

cross the line 2

Kortom, een mooie avond waar kwetsbaarheid, openheid en vertrouwen heel duidelijk aanwezig waren.
Volgend jaar weer?

Nieuws

 • September: Een vliegende start!

  Ja, daar staan we dan. Aan het begin van een jaar dat je mee moet maken. Het 12e lustrumjaar waarin het zestigjarig bestaan van onze vereniging uitbundig gevierd zal worden onder het thema ‘Living the dream’. Het jaar is grootst begonnen met tal van activiteiten, waar menig Ichthiaan zich heeft kunnen amuseren.  

 • Verdieping en ontspanning

  In april hebben we ook weer veel gedaan, van gezellige verenigingsavonden tot het opzoeken van verdieping. Tijd om even terug te kijken naar deze maand bij Ichthus!

  Deze maand vonden er onder andere activiteiten plaats die in het teken stonden van het delen van het geloof. Er werd een missieavond gehouden om samen...

 • Een extern gerichte maand

  Naast de wekelijkse maaltijden op woensdagavond en de kringavonden hebben er ook weer veel andere activiteiten bij Ichthus plaatsgevonden. Zo was er een thema-avond over geloofsgroei en werden er studietrajecten gehouden, waarbij er een aantal ichthianen aan andere ichthianen iets over een studiegerelateerd onderwerp vertelden. Wat erg leuk en leerzaam...

 • Ichthus Utrecht is jarig!

  De maand februari is altijd een bijzondere maand voor Ichthus Utrecht, want in deze maand is de vereniging jarig! Maar er zijn ook nog veel andere leuke en belangrijke dingen bij Ichthus gebeurd.

  Op 6 februari organiseerde Ichthus een oudermaaltijd, waarbij alle leden hun ouders konden meenemen om te laten zien hoe het er nou allemaal aan toe gaat bij...

 • Met Ichthus 2019 in!

  Inmiddels leven we alweer een tijdje in 2019, maar dat is geen reden om niet nog even terug te blikken op het begin van dit nieuwe jaar!

  2019 begon bij Ichthus met de jaaropening, die bestond uit een Praise & Prayer, een speech van de praeses en natuurlijk werd er nog getoost op het nieuwe jaar.

  Er was ook een studialezing georganiseerd deze...

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­