Maart, extern gericht!

maart3

De nieuwe maand is aangebroken, tijd voor een blog van onze vereniging Ichthus Utrecht! De maand maart was afwisselend, gezellig, maar vooral extern gericht!

De maand begon goed op woensdag 1 maart, na de wekelijkse maaltijd (elke woensdag om 18.00 in de Nieuwe Kerk, wees welkom). Uiteraard is Ichthus Utrecht waanzinnig blij met alle tientallen mooie eerstejaars die dit jaar onze Christelijke vereniging hebben gevonden en deze waardering werd vertaald via een eerstejaarsactiviteit op deze woensdag. Hierbij werden er verschillende spellen gedaan in het eerstejaarsthema van dit jaar; Versterk Onze Crew (VOC).


De zaterdag erna was het tijd om sportief te doen. Dit keer niet in Utrecht, maar in Groningen bij de Sportdag van Ichthus Landelijk. De twee teams die meestreden om de titel hebben helaas niet gewonnen (of was dat bij team Aaibaar juist de bedoeling? :P), wie weet volgend jaar beter!

Er werd niet alleen landelijk verbroederd, maar ook stedelijk. Het BOCS (het overkoepelende orgaan van de 6 christelijke studentenverenigingen in Utrecht), organiseert elk jaar op Dankdag en Biddag een sing-in, waarbij alle verenigingsleden van harte welkom zijn. Dit keer was het de eer aan Ichthus om de muziek te verzorgen met onze band! Het was heel gaaf om te mogen doen en om zoveel leden aanwezig te zien. Na afloop werden er nog op verschillende plaatsen borrels gedaan en werd er nagepraat. Begin november is op Dankdag de volgende sing-in! Ben jij erbij?

maart4

Ook liep goededoelenrestaurant Happietaria Utrecht ten einde. Ichthus Utrecht is trots dat er dit jaar ook weer twee leden van onze vereniging in het bestuur hebben plaatsgenomen en zich hebben ingezet voor hun leeftijdsgenoten in Zimbabwe. Ook zijn er een aantal leden komen eten en helpen in het restaurant. Woensdag 15 maart was de laatste avond dat Happietaria open was en werd bij het eindfeest het eindbedrag bekendgemaakt dat in vijf weken tijd is opgehaald; 47.229,15 euro! Hopelijk kunnen wij ons volgend jaar nog meer inzetten voor dit toffe project en samen met onze medestudenten de handen ineenslaan voor de mensen die dat zo hard nodig hebben.

maart5

Het huidige bestuur Noorda is er een weekje tussenuit geweest, om te genieten van een welverdiende vakantie. Deze week zonder bestuur (‘Sine Regno’) kwam het bestuur van vorig jaar een weekje terug om de vereniging te leiden en om de vakantiegangers in de maling te nemen. Zo is het balkon van onze Assessor Extern groen gespoten door haar huisgenoten en hebben een aantal leden op de donderdagavond het hele huis van onze Fiscus en Assessor Intern overhoop gehaald. Er werd bestek aan de muren getapet, jaarplanners op de muren gehangen, ballonnen opgeblazen en verschillende spullen in de keuken ingepakt met aluminiumfolie. Het uiteindelijke resultaat was een enorme zelfgemaakte indoor-tent door het bestuur Van den Berg, met een aantal matrassen, zodat het bestuur daar de nacht door kon brengen. Ook is er bij de maaltijd een motie aangenomen dat de bestuursleden een dans moeten uitvoeren van het vakantieland waar ze waren. De vereniging kijkt ernaar uit :D Nu de Sine Regno voorbij is, heeft bestuur Noorda naast haar gebruikelijke taken ook de mogelijkheid om spectaculaire acties te bedenken voor het bestuur van volgend jaar; bestuur Zijderveld!

maart1

Woensdag 22 maart was niemand minder dan Beatrice de Graaf te gast bij Ichthus, om te komen spreken over het onderwerp ‘wat kost terrorisme?’. Een volle zaal in de Nieuwe Kerk met leden en gasten luisterde aandachtig naar wat Beatrice te vertellen had. Een onderwerp dat op de dag van de aanslag in Londen zeer recent was. Na afloop van de lezing was er nog een borrel, waarbij een van de twee biermeters die mee zijn genomen uit Antwerpen voor het eerst in gebruik werd genomen. De volgende keer is ook de tweede biermeter erbij ;).

Elke maand praat de PR-commissie je bij over de gebeurtenissen van onze Christelijke Studentenvereniging Ichthus Utrecht. Maandelijks op de hoogte blijven? Check regelmatig de website! Voor recentere nieuwtjes en berichten kun je Ichthus liken op Facebook.

Nieuws

 • September: Een vliegende start!

  Ja, daar staan we dan. Aan het begin van een jaar dat je mee moet maken. Het 12e lustrumjaar waarin het zestigjarig bestaan van onze vereniging uitbundig gevierd zal worden onder het thema ‘Living the dream’. Het jaar is grootst begonnen met tal van activiteiten, waar menig Ichthiaan zich heeft kunnen amuseren.  

 • Verdieping en ontspanning

  In april hebben we ook weer veel gedaan, van gezellige verenigingsavonden tot het opzoeken van verdieping. Tijd om even terug te kijken naar deze maand bij Ichthus!

  Deze maand vonden er onder andere activiteiten plaats die in het teken stonden van het delen van het geloof. Er werd een missieavond gehouden om samen...

 • Een extern gerichte maand

  Naast de wekelijkse maaltijden op woensdagavond en de kringavonden hebben er ook weer veel andere activiteiten bij Ichthus plaatsgevonden. Zo was er een thema-avond over geloofsgroei en werden er studietrajecten gehouden, waarbij er een aantal ichthianen aan andere ichthianen iets over een studiegerelateerd onderwerp vertelden. Wat erg leuk en leerzaam...

 • Ichthus Utrecht is jarig!

  De maand februari is altijd een bijzondere maand voor Ichthus Utrecht, want in deze maand is de vereniging jarig! Maar er zijn ook nog veel andere leuke en belangrijke dingen bij Ichthus gebeurd.

  Op 6 februari organiseerde Ichthus een oudermaaltijd, waarbij alle leden hun ouders konden meenemen om te laten zien hoe het er nou allemaal aan toe gaat bij...

 • Met Ichthus 2019 in!

  Inmiddels leven we alweer een tijdje in 2019, maar dat is geen reden om niet nog even terug te blikken op het begin van dit nieuwe jaar!

  2019 begon bij Ichthus met de jaaropening, die bestond uit een Praise & Prayer, een speech van de praeses en natuurlijk werd er nog getoost op het nieuwe jaar.

  Er was ook een studialezing georganiseerd deze...

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­