November: verbroedering ten top!

In november was er voor de Utrechtse Ichthianen weer genoeg te beleven! Hier lees je de hoogtepunten van de afgelopen maand.

Op dankdag organiseerde de Federatie BOCS weer een sing-in voor alle christelijke studenten van Utrecht, om God te danken en stil te staan bij alles wat we het afgelopen jaar mochten ontvangen. Ook nu was de Wilhelminakerk weer goed gevuld met studenten van de zes BOCS-verenigingen, die Ds. Wim Vermeulen hoorden spreken en volop konden zingen onder begeleiding van N.S.U.-band ‘Hemelsbreed’.

De dag die daarop volgde zal door een aantal Ichthianen niet snel vergeten worden. Zij gingen namelijk naar Delft om de pedelstaf van Ichthus Landelijk terug te halen, die eerder was gebrast door bestuursleden van C.S.R. Delft. De braseis: met zoveel mogelijk Ichthianen naar Delft komen en daar de bar van de sociëteit van C.S.R. overnemen, iets wat sinds mensenheugenis niemand gelukt was. Wat de Delftenaren onderschat hadden was hoeveel Ichthianen er daadwerkelijk op zouden komen dagen. Want op de avond dat de inval zou plaatsvinden verzamelden zich op de Beestenmarkt in Delft zo’n honderd Ichthianen uit alle hoeken van het land, waaronder een flinke delegatie Utrechters, om vervolgens naar de sociëteit van C.S.R. te marcheren.

delftOnderweg naar C.S.R. Delft

Daar stonden linies C.S.R.’ers klaar bij de ingang om hun pand te verdedigen, wat ze dan ook strijdvaardig deden. Vanaf de eerste verdieping werd er water en meel naar beneden gegooid op de aanvallende Ichthianen die uit alle macht de linies probeerden te doorbreken, wat na een tijdje van hevige strijd begon te lukken. De muur van Delftenaren begon scheurtjes te vertonen en uiteindelijk lukte het de Ichthianen om de sociëteit binnen te komen, waarna er natuurlijk nog een biertje getapt moest worden. Dit bleek geen makkelijke klus, maar na enkele mislukte pogingen werd er een glas gevuld en overhandigd aan een van de bestuursleden van Ichthus Landelijk, die de goudgele rakker met genoegen achterover sloeg. Zo gebeurde wat geen Ichthiaan voor mogelijk had gehouden. Na deze geweldige overwinning werd de pedelstaf van Ichthus weer overhandigd door het C.S.R.-bestuur en bleef het nog lang gezellig in Delft.

Een week later stond de eerste lezing van het jaar op het programma. Te gast was religiejournalist Robin de Wever, die kwam spreken over de relatie tussen Donald Trump en de Amerikaanse christengemeenschap. Hij vertelde over zijn ervaringen en het onderzoek dat hij deed in de VS, wat zorgde voor boeiende discussies onder Ichthianen.

studiaLezing Robin de Wever

November is ook traditiegetrouw de maand van de jaarlijkse Retraite, dit jaar georganiseerd door Ichthus Utrecht en Ichthus ’s-Hertogenbosch, met onze eigen Simone, Christianne en Floris in het Retraitebestuur. Bijna vierhonderd Ichthianen uit het hele land kwamen samen in het Emmausklooster in Helvoirt om God beter te leren kennen en om als verenigingen te verbroederen. De muziek tijdens de diensten werd verzorgd door de band Square One, bestaande uit (oud-)Ichthianen uit Utrecht. Het was een mooi weekend en we zijn als vereniging erg trots op het Retraitebestuur en hoe ze het weekend hebben neergezet!

Ichthus Retraite 2017

De laatste activiteit van de maand was een primeur voor onze vereniging, namelijk de allereerste Borrel-debatavond. Onder het genot van hapjes en drankjes konden Ichthianen tijdens dit debat met elkaar in discussie gaan, aan de hand van stellingen over de kloof tussen hoog- en laagopgeleiden. Dit gebeurde dan ook volop, dus we kunnen spreken van een geslaagde primeur!

debatBorrel-debat

Elke maand praten we je bij over de gebeurtenissen van onze Christelijke Studentenvereniging Ichthus Utrecht. Maandelijks op de hoogte blijven? Check regelmatig de website! Like ook onze Facebook-pagina voor meer nieuws en berichten.

Nieuws

 • September: Gaan met die banaan!

  Onder het jaarthema 'gaan met die banaan!' is Ichthus in de maand september weer van start gegaan.

  Deze maand vond de introductieweek plaats, met als thema 'alle kleuren van de regenboog'. In deze week konden potentiële leden de sfeer proeven bij Ichthus. Met onder andere de Tour de Hap, de vissenvoeravond en het feest konden de groentjes kennismaken...

 • Ben je geinteresseerd in Ichthus?

  Beste toekomstig lid,

  Leuk dat je een kijkje neemt op de Ichthus site! Hier vindt je alle informatie over wie wij zijn en wat wij doen. Nu is dit natuurlijk heel leerzaam, maar wil je niet meemaken hoe Ichthus is? Dat kan!

  Van 10-14 September organiseert Ichthus een introweek waar jij je helemaal kan onderdompelen in het mooie Ichthus. Elke avond is...

 • Juni: Een tijd van komen en een tijd van gaan

  De maand Juni was een zeer drukke periode voor Ichthus. Elke woensdag was er wel een activiteit of een borrel, de laatste kringavonden werden gehouden en het toenmalige f.t. en h.t. bestuur maakte zich op voor de bestuurswissel tijdens de laatste Bijzondere Leden Vergadering. 

  Als eerste op de planning stond een Borreldebat avond over orgaandonatie. Na...

 • Open Avond

  Aanstaande woensdag is de open avond van Ichthus! Kom gezellig langs in de Nieuwe Kerk vanaf 18:00. Als je niet heel de avond kunt mag je natuurlijk ook later op de avond komen. Deze avond zal in het teken staan van kennis maken met de vereniging, met de mensen en natuurlijk een hoop gezelligheid! Dus ben je net geslaagd voor je examen, ga je beginnen aan een...

 • Mei: studie, gebed en feest!

  De maand mei begon met de jaarlijkse Studietrajecten. Verspreid over twee avonden gaven (oud-)Ichthianen een masterclass op het gebied van hun expertise, uiteenlopend van Kunstmatige Intelligentie tot Anatomie.

  Op 16 mei was het tijd voor de 80e Algemene Ledenvergadering van Ichthus Utrecht, en tevens de derde en laatste van het jaar. Tijdens deze...

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­