November: verbroedering ten top!

In november was er voor de Utrechtse Ichthianen weer genoeg te beleven! Hier lees je de hoogtepunten van de afgelopen maand.

Op dankdag organiseerde de Federatie BOCS weer een sing-in voor alle christelijke studenten van Utrecht, om God te danken en stil te staan bij alles wat we het afgelopen jaar mochten ontvangen. Ook nu was de Wilhelminakerk weer goed gevuld met studenten van de zes BOCS-verenigingen, die Ds. Wim Vermeulen hoorden spreken en volop konden zingen onder begeleiding van N.S.U.-band ‘Hemelsbreed’.

De dag die daarop volgde zal door een aantal Ichthianen niet snel vergeten worden. Zij gingen namelijk naar Delft om de pedelstaf van Ichthus Landelijk terug te halen, die eerder was gebrast door bestuursleden van C.S.R. Delft. De braseis: met zoveel mogelijk Ichthianen naar Delft komen en daar de bar van de sociëteit van C.S.R. overnemen, iets wat sinds mensenheugenis niemand gelukt was. Wat de Delftenaren onderschat hadden was hoeveel Ichthianen er daadwerkelijk op zouden komen dagen. Want op de avond dat de inval zou plaatsvinden verzamelden zich op de Beestenmarkt in Delft zo’n honderd Ichthianen uit alle hoeken van het land, waaronder een flinke delegatie Utrechters, om vervolgens naar de sociëteit van C.S.R. te marcheren.

delftOnderweg naar C.S.R. Delft

Daar stonden linies C.S.R.’ers klaar bij de ingang om hun pand te verdedigen, wat ze dan ook strijdvaardig deden. Vanaf de eerste verdieping werd er water en meel naar beneden gegooid op de aanvallende Ichthianen die uit alle macht de linies probeerden te doorbreken, wat na een tijdje van hevige strijd begon te lukken. De muur van Delftenaren begon scheurtjes te vertonen en uiteindelijk lukte het de Ichthianen om de sociëteit binnen te komen, waarna er natuurlijk nog een biertje getapt moest worden. Dit bleek geen makkelijke klus, maar na enkele mislukte pogingen werd er een glas gevuld en overhandigd aan een van de bestuursleden van Ichthus Landelijk, die de goudgele rakker met genoegen achterover sloeg. Zo gebeurde wat geen Ichthiaan voor mogelijk had gehouden. Na deze geweldige overwinning werd de pedelstaf van Ichthus weer overhandigd door het C.S.R.-bestuur en bleef het nog lang gezellig in Delft.

Een week later stond de eerste lezing van het jaar op het programma. Te gast was religiejournalist Robin de Wever, die kwam spreken over de relatie tussen Donald Trump en de Amerikaanse christengemeenschap. Hij vertelde over zijn ervaringen en het onderzoek dat hij deed in de VS, wat zorgde voor boeiende discussies onder Ichthianen.

studiaLezing Robin de Wever

November is ook traditiegetrouw de maand van de jaarlijkse Retraite, dit jaar georganiseerd door Ichthus Utrecht en Ichthus ’s-Hertogenbosch, met onze eigen Simone, Christianne en Floris in het Retraitebestuur. Bijna vierhonderd Ichthianen uit het hele land kwamen samen in het Emmausklooster in Helvoirt om God beter te leren kennen en om als verenigingen te verbroederen. De muziek tijdens de diensten werd verzorgd door de band Square One, bestaande uit (oud-)Ichthianen uit Utrecht. Het was een mooi weekend en we zijn als vereniging erg trots op het Retraitebestuur en hoe ze het weekend hebben neergezet!

Ichthus Retraite 2017

De laatste activiteit van de maand was een primeur voor onze vereniging, namelijk de allereerste Borrel-debatavond. Onder het genot van hapjes en drankjes konden Ichthianen tijdens dit debat met elkaar in discussie gaan, aan de hand van stellingen over de kloof tussen hoog- en laagopgeleiden. Dit gebeurde dan ook volop, dus we kunnen spreken van een geslaagde primeur!

debatBorrel-debat

Elke maand praten we je bij over de gebeurtenissen van onze Christelijke Studentenvereniging Ichthus Utrecht. Maandelijks op de hoogte blijven? Check regelmatig de website! Like ook onze Facebook-pagina voor meer nieuws en berichten.

Nieuws

 • Februari: Feest!

  De maand februari stond geheel in het teken van het Lustrum. Er werden dan ook een groot aantal activiteiten georganiseerd door de Lustrumcie zodat er elke week voor iedereen wat te doen was.  In dit artikel dus een kleine greep uit een tal van activiteiten. 

  Na de maand af te hebben getrapt met een ZoKo, was er op dinsdag een jaarlagenavond. Door...

 • Januari: New year, new home!

  Jaja, 2020 begon met een enorme verandering... Namelijk de verhuizing naar de nieuwe huurlocatie Dijckzigt én naar de donderdag. De ingebruikname van Dijckzigt werd uitbundig gevierd met een rode loper, dansjes voor de maaltijd en een fantastisch bestuurscadeau; de tafelvoetbaltafel. Ook werd er tijdens de jaaropening zoals gebruikelijk een P&P gehouden...

 • November: Ichthus gaat verhuizen!

  De vereniging heeft in november niet stilgestaan. Van dankdag tot een Open Mic avond, van een nieuwe locatie tot aan de retraite, er is weer veel gebeurd!  

  Zo begon de maand met een BOCS sing-in in de Jeruzalemkerk op dankdag waarop we met andere christelijke studenten uit Utrecht God hebben mogen loven en prijzen. Na afloop was er een gezellige...

 • Oktober - Ichthus is aan!

  De tijd vliegt. De tweede Ichthusmaand is alweer voorbij. Het was weer een maand waarin er van alles gebeurde. Er werden tranen gelaten op kring tijdens de lifeline-avonden, er werd afgewassen bij studenten die hun ogen niet konden geloven, er werd gelachen en gedanst tijdens het Lustrumfeest. Kortom, er is weer genoeg gebeurd.  

 • September: Een vliegende start!

  Ja, daar staan we dan. Aan het begin van een jaar dat je mee moet maken. Het 12e lustrumjaar waarin het zestigjarig bestaan van onze vereniging uitbundig gevierd zal worden onder het thema ‘Living the dream’. Het jaar is grootst begonnen met tal van activiteiten, waar menig Ichthiaan zich heeft kunnen amuseren.  

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­