Maart: samen erop uit!

De maand begon met de jaarlijkse Diesborrel als afsluiting van de Diesweek. Verschillende besturen uit Utrecht en ver daarbuiten kwamen naar café Walden om Bestuur Zijderveld te feliciteren met de 58e verjaardag van de vereniging.

De volgende dag stond in Ede de Ichthus Landelijk Sportdag weer op het programma, waar natuurlijk een delegatie van Ichthus Utrecht aanwezig was om de eer van de vereniging te verdedigen bij het volleyballen. Helaas werd de beker niet mee naar huis genomen, maar dat stond een leuke middag niet in de weg!

Ichthus Landelijk Sportdag

Ichthus Landelijk Sportdag

Op woensdag 7 maart kwam Jaap Nap van StudentLife spreken over het in gesprek gaan met vrienden en kennissen over het geloof. Dit als voorbereiding op de Searchweek, die de week erna voor het eerst zou plaatsvinden. In die week, georganiseerd door verschillende christelijke studentenverenigingen, was er elke middag en avond een activiteit op de Uithof of in de stad, met als doel om in gesprek te komen met studenten over onderwerpen als zingeving en geluk. Het was een erg geslaagde week en dus voor herhaling vatbaar!

Searchweek

Searchweek

Tijdens de Searchweek organiseerde het BOCS ook weer een Sing-in, die wederom goed bezocht werd. Na de Sing-in was het tijd voor het eindfeest van Happietaria, waar ook het eindbedrag voor het goede doel bekend werd gemaakt.

Het weekend daarop reisde een grote groep Ichthianen naar Luik voor een gezellig cultureel uitstapje. Op vrijdagavond werden verschillende kroegen bezocht en op zaterdag werd de kou getrotseerd om de stad verder te ontdekken. Na Antwerpen was ook dit weekend in België dus weer een succes!

Luik

Luik

Daarna was het de beurt aan het h.t. bestuur om eens van een welverdiende vakantie te genieten, en dus vertrokken ze naar het zonnige Spanje om even uit het drukke bestuursleven te ontsnappen. De regie tijdens deze 'Sine Regno' was daarom een week in handen van o.t. bestuur Noorda, die gretig gebruik maakten van deze kans om de boel eens flink op stelten te zetten! Na een enigszins chaotische maaltijd werd daarom een videoboodschap opgenomen met een bijzondere opdracht voor bestuur Zijderveld.

Sine Regno

Sine Regno

In aanloop naar Pasen was er dit jaar ook weer een Passieweekend. Deze vond plaats in Doetinchem en leverde weer veel goede gesprekken en leuke momenten op!

Op de laatste woensdag organiseerde de StuDIA weer een lezing. Dit keer kwam Prof. dr. Bernhard Reitsma langs om te spreken over (Arabische) christenen en de staat Israël, wat interessante vragen en discussies teweegbracht.

Elke maand praten we je bij over de gebeurtenissen van onze Christelijke Studentenvereniging Ichthus Utrecht. Maandelijks op de hoogte blijven? Check regelmatig de website! Like ook onze Facebook-pagina voor meer nieuws en berichten

Nieuws

 • November: Ichthus gaat verhuizen!

  De vereniging heeft in november niet stilgestaan. Van dankdag tot een Open Mic avond, van een nieuwe locatie tot aan de retraite, er is weer veel gebeurd!  

  Zo begon de maand met een BOCS sing-in in de Jeruzalemkerk op dankdag waarop we met andere christelijke studenten uit Utrecht God hebben mogen loven en prijzen. Na afloop was er een gezellige...

 • Oktober - Ichthus is aan!

  De tijd vliegt. De tweede Ichthusmaand is alweer voorbij. Het was weer een maand waarin er van alles gebeurde. Er werden tranen gelaten op kring tijdens de lifeline-avonden, er werd afgewassen bij studenten die hun ogen niet konden geloven, er werd gelachen en gedanst tijdens het Lustrumfeest. Kortom, er is weer genoeg gebeurd.  

 • September: Een vliegende start!

  Ja, daar staan we dan. Aan het begin van een jaar dat je mee moet maken. Het 12e lustrumjaar waarin het zestigjarig bestaan van onze vereniging uitbundig gevierd zal worden onder het thema ‘Living the dream’. Het jaar is grootst begonnen met tal van activiteiten, waar menig Ichthiaan zich heeft kunnen amuseren.  

 • Verdieping en ontspanning

  In april hebben we ook weer veel gedaan, van gezellige verenigingsavonden tot het opzoeken van verdieping. Tijd om even terug te kijken naar deze maand bij Ichthus!

  Deze maand vonden er onder andere activiteiten plaats die in het teken stonden van het delen van het geloof. Er werd een missieavond gehouden om samen...

 • Een extern gerichte maand

  Naast de wekelijkse maaltijden op woensdagavond en de kringavonden hebben er ook weer veel andere activiteiten bij Ichthus plaatsgevonden. Zo was er een thema-avond over geloofsgroei en werden er studietrajecten gehouden, waarbij er een aantal ichthianen aan andere ichthianen iets over een studiegerelateerd onderwerp vertelden. Wat erg leuk en leerzaam...

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­