Maart: samen erop uit!

De maand begon met de jaarlijkse Diesborrel als afsluiting van de Diesweek. Verschillende besturen uit Utrecht en ver daarbuiten kwamen naar café Walden om Bestuur Zijderveld te feliciteren met de 58e verjaardag van de vereniging.

De volgende dag stond in Ede de Ichthus Landelijk Sportdag weer op het programma, waar natuurlijk een delegatie van Ichthus Utrecht aanwezig was om de eer van de vereniging te verdedigen bij het volleyballen. Helaas werd de beker niet mee naar huis genomen, maar dat stond een leuke middag niet in de weg!

Ichthus Landelijk Sportdag

Ichthus Landelijk Sportdag

Op woensdag 7 maart kwam Jaap Nap van StudentLife spreken over het in gesprek gaan met vrienden en kennissen over het geloof. Dit als voorbereiding op de Searchweek, die de week erna voor het eerst zou plaatsvinden. In die week, georganiseerd door verschillende christelijke studentenverenigingen, was er elke middag en avond een activiteit op de Uithof of in de stad, met als doel om in gesprek te komen met studenten over onderwerpen als zingeving en geluk. Het was een erg geslaagde week en dus voor herhaling vatbaar!

Searchweek

Searchweek

Tijdens de Searchweek organiseerde het BOCS ook weer een Sing-in, die wederom goed bezocht werd. Na de Sing-in was het tijd voor het eindfeest van Happietaria, waar ook het eindbedrag voor het goede doel bekend werd gemaakt.

Het weekend daarop reisde een grote groep Ichthianen naar Luik voor een gezellig cultureel uitstapje. Op vrijdagavond werden verschillende kroegen bezocht en op zaterdag werd de kou getrotseerd om de stad verder te ontdekken. Na Antwerpen was ook dit weekend in België dus weer een succes!

Luik

Luik

Daarna was het de beurt aan het h.t. bestuur om eens van een welverdiende vakantie te genieten, en dus vertrokken ze naar het zonnige Spanje om even uit het drukke bestuursleven te ontsnappen. De regie tijdens deze 'Sine Regno' was daarom een week in handen van o.t. bestuur Noorda, die gretig gebruik maakten van deze kans om de boel eens flink op stelten te zetten! Na een enigszins chaotische maaltijd werd daarom een videoboodschap opgenomen met een bijzondere opdracht voor bestuur Zijderveld.

Sine Regno

Sine Regno

In aanloop naar Pasen was er dit jaar ook weer een Passieweekend. Deze vond plaats in Doetinchem en leverde weer veel goede gesprekken en leuke momenten op!

Op de laatste woensdag organiseerde de StuDIA weer een lezing. Dit keer kwam Prof. dr. Bernhard Reitsma langs om te spreken over (Arabische) christenen en de staat Israël, wat interessante vragen en discussies teweegbracht.

Elke maand praten we je bij over de gebeurtenissen van onze Christelijke Studentenvereniging Ichthus Utrecht. Maandelijks op de hoogte blijven? Check regelmatig de website! Like ook onze Facebook-pagina voor meer nieuws en berichten

Nieuws

 • September: Gaan met die banaan!

  Onder het jaarthema 'gaan met die banaan!' is Ichthus in de maand september weer van start gegaan.

  Deze maand vond de introductieweek plaats, met als thema 'alle kleuren van de regenboog'. In deze week konden potentiële leden de sfeer proeven bij Ichthus. Met onder andere de Tour de Hap, de vissenvoeravond en het feest konden de groentjes kennismaken...

 • Ben je geinteresseerd in Ichthus?

  Beste toekomstig lid,

  Leuk dat je een kijkje neemt op de Ichthus site! Hier vindt je alle informatie over wie wij zijn en wat wij doen. Nu is dit natuurlijk heel leerzaam, maar wil je niet meemaken hoe Ichthus is? Dat kan!

  Van 10-14 September organiseert Ichthus een introweek waar jij je helemaal kan onderdompelen in het mooie Ichthus. Elke avond is...

 • Juni: Een tijd van komen en een tijd van gaan

  De maand Juni was een zeer drukke periode voor Ichthus. Elke woensdag was er wel een activiteit of een borrel, de laatste kringavonden werden gehouden en het toenmalige f.t. en h.t. bestuur maakte zich op voor de bestuurswissel tijdens de laatste Bijzondere Leden Vergadering. 

  Als eerste op de planning stond een Borreldebat avond over orgaandonatie. Na...

 • Open Avond

  Aanstaande woensdag is de open avond van Ichthus! Kom gezellig langs in de Nieuwe Kerk vanaf 18:00. Als je niet heel de avond kunt mag je natuurlijk ook later op de avond komen. Deze avond zal in het teken staan van kennis maken met de vereniging, met de mensen en natuurlijk een hoop gezelligheid! Dus ben je net geslaagd voor je examen, ga je beginnen aan een...

 • Mei: studie, gebed en feest!

  De maand mei begon met de jaarlijkse Studietrajecten. Verspreid over twee avonden gaven (oud-)Ichthianen een masterclass op het gebied van hun expertise, uiteenlopend van Kunstmatige Intelligentie tot Anatomie.

  Op 16 mei was het tijd voor de 80e Algemene Ledenvergadering van Ichthus Utrecht, en tevens de derde en laatste van het jaar. Tijdens deze...

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­