Juni: Een tijd van komen en een tijd van gaan

De maand Juni was een zeer drukke periode voor Ichthus. Elke woensdag was er wel een activiteit of een borrel, de laatste kringavonden werden gehouden en het toenmalige f.t. en h.t. bestuur maakte zich op voor de bestuurswissel tijdens de laatste Bijzondere Leden Vergadering. 

Als eerste op de planning stond een Borreldebat avond over orgaandonatie. Na een inleiding over het onderwerp werd er hevig gedebatteerd over voornamelijk het nieuwe systeem van donatieregistratie. Tijdens de hevige debatten kon men genieten van een heerlijk drankje, en na het debatteren werd de borrel goed doorgezet. 

Borrel debat avond

De daaropvolgende week kwam Prof. Dr. Nine Koers spreken over hoe ver we zijn in het onderzoek naar ons DNA, onder het thema “De maakbare mens”. Het was een interessante avond waarbij we meer te weten zijn gekomen over dit medisch-ethische dilemma en waarbij we ook onze eigen mening en vragen hebben mogen laten horen. 

Om volgend jaar weer mooie leden te mogen verwelkomen was het ook tijd voor een open avond waar potentiele leden langs konden komen om te zien of Ichthus wat voor hen was. Na een heerlijke maaltijd werden er groepjes gemaakt en werd er gestreden in de Ichthus Olympics. Strijdend voor huidige of In Memoriam Ichthushuizen werd er levend bingo gespeeld, getekend en nog veel meer. Na deze actieve kennismaking was er een leuke en gezellig borrel en werd de karaoke weer aangezet voor de vele liefhebbers. 

Open Avond

Op de allerlaatste woensdag van het jaar was het tijd voor de jaarsluiting. Na een zeer gezonde pizzamaaltijd was er een Praise & Prayer waar we onder begeleiding van de Ichthusband mochten zingen en luisteren naar een praatje van oud-Ichthiaan Bert-Jan. Als laatste gaf de toenmalige Praeses een speech waarbij er werd gekeken naar afgelopen jaar en werd het jaar afgesloten. 

Ter afsluiting van een tof Ichthusjaar was er nog het slotweekend. Ergens in Driebergen kwamen vele Ichtianen bij elkaar om een vet weekend te houden, waar werd gezongen, gedanst, gebakken en nog veel meer. Tot in de vroege uurtjes waren er goede gesprekken, werden er spellen gespeeld of werd fanatiek mee geblèrd met de karaoke.

Slotweekend

Tijdens dit weekend was ook de BLV waar ook afscheid werd genomen van alle vertrekkende leden. Met een traan en een lach werd er van de vertrekkende leden afscheid genomen. Na deze droevige gebeurtenis was het tijd voor bestuur Zijderveld om het stokje over te dragen aan bestuur van Zijverden. Onder het motto “Gaan met die banaan” zal bestuur van Zijverden deze vereniging het komende jaar mogen gaan leiden. Met de prachtige kleur banaangeel zal dit zeker niet onopgemerkt zijn. 

BLV - Bestuur Van ZijverdenWe mogen terugkijken op een bijzonder gewaagd jaar waar de droom van bestuur Zijderveld is uitgekomen, namelijk een Passionweek organiseren in Utrecht en waar we als vereniging mooie stappen hebben gezet richting een eigen pand. Ook mogen we vooruit blikken op een jaar waarin er een stukje verenigingstrots en geloofsgroei centraal gaan staan en waar we Gaan met die banaan!

Nieuws

 • September: Gaan met die banaan!

  Onder het jaarthema 'gaan met die banaan!' is Ichthus in de maand september weer van start gegaan.

  Deze maand vond de introductieweek plaats, met als thema 'alle kleuren van de regenboog'. In deze week konden potentiële leden de sfeer proeven bij Ichthus. Met onder andere de Tour de Hap, de vissenvoeravond en het feest konden de groentjes kennismaken...

 • Ben je geinteresseerd in Ichthus?

  Beste toekomstig lid,

  Leuk dat je een kijkje neemt op de Ichthus site! Hier vindt je alle informatie over wie wij zijn en wat wij doen. Nu is dit natuurlijk heel leerzaam, maar wil je niet meemaken hoe Ichthus is? Dat kan!

  Van 10-14 September organiseert Ichthus een introweek waar jij je helemaal kan onderdompelen in het mooie Ichthus. Elke avond is...

 • Juni: Een tijd van komen en een tijd van gaan

  De maand Juni was een zeer drukke periode voor Ichthus. Elke woensdag was er wel een activiteit of een borrel, de laatste kringavonden werden gehouden en het toenmalige f.t. en h.t. bestuur maakte zich op voor de bestuurswissel tijdens de laatste Bijzondere Leden Vergadering. 

  Als eerste op de planning stond een Borreldebat avond over orgaandonatie. Na...

 • Open Avond

  Aanstaande woensdag is de open avond van Ichthus! Kom gezellig langs in de Nieuwe Kerk vanaf 18:00. Als je niet heel de avond kunt mag je natuurlijk ook later op de avond komen. Deze avond zal in het teken staan van kennis maken met de vereniging, met de mensen en natuurlijk een hoop gezelligheid! Dus ben je net geslaagd voor je examen, ga je beginnen aan een...

 • Mei: studie, gebed en feest!

  De maand mei begon met de jaarlijkse Studietrajecten. Verspreid over twee avonden gaven (oud-)Ichthianen een masterclass op het gebied van hun expertise, uiteenlopend van Kunstmatige Intelligentie tot Anatomie.

  Op 16 mei was het tijd voor de 80e Algemene Ledenvergadering van Ichthus Utrecht, en tevens de derde en laatste van het jaar. Tijdens deze...